fbpx

Alternativ til kunstig hofte

Effektiv behandling med lokal guldbehandling

Guldimplantation er et godt alternativ til en "ny hofte"

Behandling af kroniske hoftesmerter består almindeligvis i fysioterapi/øvelsesterapi og smertestillende medicin, evt suppleret af andre behandlingsformer såsom akupunktur.

Er det ikke tilstrækkeligt, vil man som regel tilbyde operation med udskiftning af det gigtsramte hofteled med en protese, også kaldet en kunstig hofte eller “ny” hofte.

En operation bliver derfor af mange betragtet som ”sidste udvej” for at slippe af med hoftesmerterne, men hvad mange ikke ved er, at der findes andre effektive behandlinger til lindring af hoftesmerter, herunder guldimplantation.

5/5

Fuldstændig smertefri i dag efter en guldimplantation

For 3 måneder siden var min mand hos dig. Allerede umiddelbart efter behandlingen var hans hoftesmerter væk og har været det lige siden. Han er fuldstændig smertefri i dag. Vi er utrolig taknemmelige.

Hustru til patienten

Det ved de færreste om hofteoperationen:

De færreste kender til de risici, som en hofteoperation indebærer. Nogle få af disse risici er opremset nedenfor:

 • manglende smertelindrende effekt og undertiden svære kroniske smerter
 • langvarigt genoptræningsforløb
 • behov for senere udskiftning af hofteprotesen
 • komplikationer, som for eksempel at hofteprotesen kan gå af led ved forkerte bevægelser i hoften samt benlængdeforskel på flere cm.

Er resultatet dårligt, kan hofteoperationen ikke gøres om. Man må leve med resultatet resten af livet.

5/5

Jeg har fået livskvaliteten tilbage efter min guldbehandling​

Det er fantastisk. Jeg er lige kommet hjem fra ferie. Sidste år kunne jeg knap nok gå en kilometer. I år har jeg travet af sted hver eneste dag. Det er næsten for godt til at være sandt, at jeg ikke længere har ondt.

Vita, 66 år

I modsætning til en operation er guldimplantation uden risiko for komplikationer og der er ikke behov for genoptræning efterfølgende. Hovedparten oplever langvarig eller blivende smertelindring efter en behandling med guldimplantation.

I denne artikel kan du læse mere om behandling af kroniske slidgigts-betingede hoftesmerter med guldimplantation, henholdsvis med en operation.

Når slidgigt giver permanente smerter i hoften

Slidgigt rammer især de vægtbærende led i kroppen, herunder hofteleddene og er en almindelig årsag til varige hoftesmerter hos midaldrende og ældre. Risikoen for kroniske hoftesmerter som følge af slidgigt stiger med alderen. Desto ældre man er, desto større er risikoen for slidgigt.

Smerterne udvikler sig gradvist og udløses ved bevægelse eller vægtbelastning af hofteleddet. Det medfører nedsat bevægelighed og dårlig gangfunktion.

Diagnosen stilles på baggrund af symptomer og et røntgen-billede af det smerteplagede hofteled.

5/5

Jeg har sovet uden at vågne pga smerter

I nat er 2. nat jeg har sovet uden at vågne pga. smerter. Jeg kan rejse og sætte mig på en stol uden problemer. Jeg kan gå lige så hurtigt som de fleste. I dag er mit mål at komme ud at ride.
Jeg er bare så glad og lettet. Tusind tak for, at du gik ind på den vej.

Vivian, 60 år

Hvad er fordelene ved en guldbehandling omkring hofteleddet (guldimplantation) fremfor en operation?

Den største gevinst ved at vælge guldimplantation er, at du med stor sandsynlighed bliver smertefri eller væsentlig smertelindret.

Det betyder, at de fleste af vores patienter:

 • Undgår en stor hofteoperation.
 • Undgår de komplikationer, som er forbundet med en hofteoperation, herunder at hoften kan gå af led ved en forkert bevægelse.
 • Undgår et langt genoptræningsforløb efter hofteoperationen.
5/5

Jeg er det lykkeligste menneske i verden

4 uger efter min guldbehandling er 90% af mine smerter væk. Jeg er det lykkeligste menneske i verden. Jeg er dig så taknemmelig. Før behandlingen kunne jeg kun gå 30 minutter gennem byen og hvert skridt med smerter. Nu går jeg 3 timer og længere uden smerter. Mange mange tak.

Sylvia

Hvor mange har ondt efter en hofteoperation?

Det er væsentligt at bemærke, at 1 ud af 4 fortsat har kroniske smerter 1 år efter en hofteoperation. Indsættelse af en kunstig hofte bør derfor altid være sidste alternativ til behandling af kroniske hoftesmerter.

Risici ved indsættelse af kunstig hofte:

 • Risikoen for kroniske smerter ved en hofteoperation med udskiftning af hele hoften er 27 % varierende fra sjældne, lette smerter til konstante, svære smerter.
 • Hos omkring 1 ud af 8 (12.1%) er daglige aktiviteter fortsat påvirket af smerter 12–18 måneder efter hofteoperationen.
 • Hos 6 % ses svære, kroniske smerter efter en hofteoperation.
 • Det er nødvendigt med måneders genoptræning efter en hofteoperation.
 • Der er risiko for komplikationer.
 • 15% får behov for en ny operation i samme hofte på grund af komplikationer eller slid på protesen.
 • Hoften kan gå af led ved en forkert bevægelse i hoften.
 • En hofteoperation er et indgreb, som ikke kan gøres om. Er resultatet dårligt, kan det ikke gøres om. Man skal leve med det resten af livet.

Andre komplikationer til en hofteoperation er:

 • Betændelse omkring hofteprotesen. Det ses heldigvis sjældent (0,5-1%). Resultatet er, at hofteprotesen må tages ud ved en ny operation.
 • Protesen kan gå af led (2-4%). Det er smertefuldt og kræver akut indlæggelse.
 • Nerveskade og føleforstyrrelser i benet (1-2%).
 • Blodprop i benet. En farlig komplikation til en blodprop i benet er, at materiale fra blodproppen kan rive sig løs og via blodbanen nå lungekredsløbet. Det kan i værste fald forårsage dødsfald.
 • Brud i lårbensknoglen omkring den indsatte protese (1%).
 • Benlængdeforskel (12% har en benlængdeforskel på 1-2 cm).
 • Kroniske smerter efter hofteoperation (27%).
5/5

Det er et mirakel

Det er helt fantastisk – mor har ingen smerter haft i knæet siden i går efter, at hun fik guld i knæet. Hun har været ude at gå en tur på vejen med rollator, det har hun ikke kunnet i lang lang tid […] Det er et mirakel.

Tusind tusind tak – vi er så glade, både på mors og vores vegne.

Datter til 92-årig kvinde

Hvorfor vælge at få implanteret små 24-karat guldsstykker ind omkring hofteleddet (guldimplantation) frem for en hofteoperation?

Der er flere årsager til, at guldimplantation bør tages med i dine overvejelser, inden du vælger at takke ja til en kunstig hofte. Nogle af grundene er opremset nedenfor:

 

 1. Guldimplantation er en langt mere skånsom behandling sammenlignet med en hofteoperation. Der er aldrig set bivirkninger eller komplikationer til behandlingen.
 2. Det er ikke nødvendigt med genoptræning efter en guldimplantation.
 3. Vores opgørelser fra klinikken viser, at størsteparten af vores patienter opnår langvarig eller blivende smertelindring eller smertefri. Guldimplantation er dermed et godt alternativ til en hofteoperation.
  Det betyder også, at guldimplantation er en mere effektiv behandlingsform end fysioterapi, øvelsesterapi, akupunktur og smertestillende medicin m.fl.

Vores anbefaling er, at du som minimum bør overveje guldimplantation som alternativ til en operation, hvis du:

 • ikke ønsker at gennemgå en stor operation, hvor dit hofteled fjernes og en kunstig hofte indsættes.
 • ønsker at undgå de komplikationer, som undertiden opstår i forbindelse med og efter en hofteoperation.
 • på grund af sygdom eller alder ikke kan gennemgå en stor operation.
5/5

Jeg er SÅ glad for at smerterne er forsvundet

Nu er der næsten gået 3 mdr efter jeg fik guld i venstre knæ d 3.11.21
Jeg kan med glæde fortælle, at smerterne stort set var væk med det samme. Smerterne var kortvarigt på besøg igen i slutning af nov. /start dec. men så forsvandt de.
Jeg får stadig forøget væske i knæet (mindre end tidligere), når jeg går langt. Men det gør ikke ondt i knæet og væsken fortager sig også rimeligt hurtigt igen. Jeg kan strække knæet helt, hvad jeg ikke kunne tidligere.

Jeg er SÅ glad for at smerterne er forsvundet og for at have fået min fulde førlighed tilbage og det er som om det stadig bliver lidt bedre dag for dag👏🏻😊.

Mette

Opsummering

En lokal guldbehandling foregår i lokalbedøvelse. Via kanyler lægges 24-karat guldstykker ind omkring den ømme hofte. Behandlingen virker hos hovedparten af vores patienter, hvoraf mange bliver helt smertefri eller væsentlig smertelindret.

Behandlingen er særdeles skånsom og kræver hverken indlæggelse eller genoptræning. Derfor anbefaler vi guldimplantation, hvis du lider af smerter i hoften.

5/5

Det er skønt atter at få nattesøvn efter flere år med smerter

Jeg er meget glad og taknemmelig, for smerterne i nakke og brystryg er væk. Jeg kan sove om natten uden at føle knive og syle i ryggen. Det er skønt atter at få nattesøvn efter flere år med smerter. Det gør, at min livsglæde er vendt tilbage. Har været på hesteryg i det smukke efterår. Fra skovens bakketop med udsigt til Julsø og Himmelbjerget sendte både Gilvi og jeg mange taknemmelige tanker til jer på klinikken.

Merete, 59 år

Før en guldbehandling:

For at komme i betragtning til en guldimplantation bedes du: 

 1. Kontakte klinikken for tidsbestilling (kontaktoplysningerne finder du her). Du kan også kontakte os for en uforpligtende samtale.
 2. Få foretaget en røntgen-/ scanningsundersøgelse af det smertefulde led eller område efter vejledning fra speciallægerne i klinikken. Har du tidligere fået foretaget en sådan undersøgelse, der er nyere end 2 år, kan denne ofte anvendes.
 3. Du bedes kontakte den røntgenafdeling, hvor du har fået foretaget undersøgelsen mhp. at få tilsendt røntgen-/scanningsbillederne. Afdelingen er forpligtet til at tilsende dig billederne.
 4. Tilsende os røntgen-/scanningsbilleder af det smertefulde led eller område i god tid forud for konsultationen.
 5. Får du blodfortyndende medicin, skal du holde pause med den blodfortyndende medicin i nogle dage op til din guldbehandling. Dette aftaler du med os i forbindelse med tidsbestilling.
 6. Vi vil også bede dig om evt. at tage en pårørende med på dagen for behandlingen, som kan transportere dig hjem efter guldbehandlingen. Det skyldes, at lokalbedøvelsen kan have en generel sløvende effekt, og vi derfor fraråder, at du køre bil de første timer efter behandlingen.

Kontakt os for en uforpligtende vurdering

Vi er pionere inden for guldimplantation og er den klinik i verden, der har længst erfaring med at behandle langvarige – og kroniske smerter hos mennesker med små 24-karat guldstykker.

Hans Kjerkegaard

Læge Hans Kjerkegaard

Læge Ulrik Kjerkegaard

Læge Ulrik Kjerkegaard

Tilbydes i disse klinikker

Gratis parkering ved klinikken

Ring til os

23 39 49 77 (hverdage 10.00-16.00)
(Guldklinikken vil gerne modtage henvisninger, men der gives ikke tilskud fra nogen sider.)

Se priser

Få overblik over gældende priser
på Alba Hårklinik

Hans Kjerkegaard

Kontakt os helt uforpligtende

Tlf: 23 39 49 77

For professionel & kompetent behandling af smerter & ømme led med guld

Book din tid

Kontakt klinkken for at høre nærmere eller bestille tid.

Guldimplantation

Alt du behøver at vide om behandling med lokal guldbehandling (guldimplantation). Vi er den klinik i Europa, der har størst erfaring (siden 1996) med at behandle kroniske smerter og ømme led hos mennesker.

Anbefalinger fra vores patienter

Gennem tiden har vi fået mange flotte tilbagemeldinger fra vores patienter. Nogle af blevet helt smertefri og har genvundet førlighed og livskvalitet til stor glæde for patient og pårørende.

Mød vores læger

Hans Kjerkegaard

Hans Kryger Kjerkegaard

Læge
Risskov (Århus)

Læge Ulrik Kjerkegaard

Ulrik Kjerkegaard

Læge
Risskov (Århus)

Hans Kjerkegaard

Hans Kryger Kjerkegaard

Læge
Risskov (Århus)

Udvalgte priser

Konsultation hos speciallæge vedrørende kroniske smerter
Ingen
Ingen
1.000,00 DKK

Service

Konsultation hos speciallæge vedrørende kroniske smerter
Pris
1.000,00 DKK
Pga. den lovbestemte patientforsikringsordning med virkning fra 2013 er alle patientbetalinger
underlagt et patientforsikringsgebyr på aktuelt 6%. Dette gebyr skal således tilføjes til alle angivne priser.

Til gengæld er alle vores patienter forsikret under den offentlige Patienterstatning.

Tak til vores mange glade patienter

Har du spørgsmål?

Skriv til os, hvis du har spørgsmål
(undlad personfølsomme oplysninger)

Tilbydes i disse klinikker

Gratis parkering ved klinikken

Ring til os

23 39 49 77 (hverdage 10.00-16.00)
(Guldklinikken vil gerne modtage henvisninger, men der gives ikke tilskud fra nogen sider.)

Se alle priser

For en professionel og kompetent behandling af dine smerter