fbpx

Behandling med guld af nakkesmerter som følge af slidgigt

Lokal guldbehandling

Slidgigt i nakken & behandling med guld

Guldimplantation (også kaldet lokal guldbehandling) er en effektiv smertebehandling mod langvarige, kroniske og tilbagevendende nakkesmerter pga. slidgigt. Effekten af en guldimplantation er varig.

✓ Guldimplantation er velegnet til patienter, som har behov for smertebehandling og som ofte ikke kan afhjælpes på anden måde.
✓ De fleste af vores patienter oplever, at deres smerter forsvinder helt eller lindres så meget, at man kan leve en normal tilværelse igen.
✓ Én enkelt behandling med guld er som regel nok.

Slidgigt i nakken er en hyppig årsag til kroniske nakkesmerter, der især rammer midaldrende og ældre. Der er tale om alders-betingede strukturelle forandringer, der involverer nakkens ryghvirvler, led og båndskiver (diski). Traume mod nakken i ung alder (piskesmæld) øger risikoen for slidgigt i nakken senere i livet.

Guldklinikken er vi specialiserede i at behandle kroniske smerter ved hjælp af guldimplantation. Behandlingen er videnskabeligt dokumenteret og har effekt hos langt hovedparten af vores patienter med kroniske nakkesmerter som følge af slidgigt.

5/5

Det er skønt atter at få nattesøvn efter flere år med smerter

Jeg er meget glad og taknemmelig, for smerterne i nakke og brystryg er væk. Jeg kan sove om natten uden at føle knive og syle i ryggen. Det er skønt atter at få nattesøvn efter flere år med smerter. Det gør, at min livsglæde er vendt tilbage. Har været på hesteryg i det smukke efterår. Fra skovens bakketop med udsigt til Julsø og Himmelbjerget sendte både Gilvi og jeg mange taknemmelige tanker til jer på klinikken.

Merete, 59 år

✓ Vi har haft patienter, der har levet uden smerter i 15-17 år efter en behandling med guld.

Fakta om implantation af guld i nakken:

✓ Det er videnskabeligt dokumenteret, at guldimplantation kan afhjælpe langvarige og kroniske nakkesmerter pga. slidgigt.
✓ Én behandling er som regel nok.
✓ Varig smertelindring eller smertefrihed ses hos ca. 80 %.
✓ Behov for smertestillende medicin efter behandlingen bliver mindre eller forsvinder.
✓ Ingen indlæggelse.
✓ Kan foretages uanset alder og evt. hjerte-/lungesygdom.
✓ Ingen bivirkninger.
✓ Ingen genoptræning.
✓ Ingen sygemelding efter en guldimplantation.

5/5

Det var for mig virkelig et mirakel

Jeg fik første gang guld i min nakke og lænd i 1998 og har haft det fint siden, du gav mig mit gamle liv tilbage, det var for mig virkelig et mirakel, nu kunne man lige pludselig det hele, hvor man i flere år bare havde haft smerter.

Anders, 77 år

Det, der er kendetegnende for smerter i nakken pga. slidgigt, er, at nakkespændinger (og evt. ledsagende spændingshovedpine) sjældent kan lindres af fysioterapi, massage, kiropraktor, akupunktur m.fl. Her er guldbehandling et godt alternativ, fordi guld hos flertallet af vores patienter giver varig smertelindring.

I denne artikel kan du læse mere om, hvad slidgigt i nakken er, symptomer på slidgigt og hvordan kroniske nakkesmerter behandles:

Hvad er slidgigt i nakken?

De øverste syv hvirvler i rygsøjlen er halshvirvler. Omkring disse hvirvler er der muskler og ledbånd, og mellem hvirvlerne er der båndskiver, som virker som støddæmpere i rygsøjlen.

Halsrygsøjle

Slidgigt i nakken skyldes, at båndskiverne i halshvirvelsøjlen med alderen mister deres vandindhold og falder sammen. Det betyder, at der kommer øget vægtbelastning af leddene og siden degenerative forandringer i leddene mellem halshvirvlerne.
 
Ved fremskreden slidgigt ses fortykkelse af ledkapslen og der kan dannes ny knogle (såkaldt osteofytter) omkring leddene, så bevægeligheden i nakken bliver mindre. Hvis knogledannelsen er tilstrækkelig udtalt, kommer der tryk ind på rygmarv og/eller spinalnerver med evt. udstrålende smerter til skulder, arm eller fingre til følge.

5/5

Meget tilfreds

Jeg har vært hos deg for ca. 14 år siden for gullbehandling i nakken. Denne behandlingen har vært til stor nytte for meg og fortsatt er jeg smertefri.
Jeg ville bare fortelle deg at ryggen min har blitt sååååå mye bedre og at jeg er nesten smertefri👏🏻👏🏻
Når jeg er veldig aktiv kan jeg av og til ha smerter i hofta og litt nedover bena, men ellers er det helt topp👍

Betina, 58 år
5/5

Guldimplantation har fuldstændig ændret mit liv

“Jeg havde voldsomme smerter i ryggen – invaliderende smerter. Jeg kunne ikke klare mig selv overhovedet. Jeg havde hjemmepleje otte gange i døgnet. Mine smerter var forfærdelige og jeg havde ingen livskvalitet.”, fortæller Lillian, der i 2003 blev opereret for en diskusprolaps.
Smerterne tiltog for alvor for halvandet år siden, hvor hun var indlagt på Holstebro Sygehus. “Min moster havde for nogle år siden fået indlagt guld og anbefalede mig at forsøge at få indlagt guld. […]
Guldimplantation har fuldstændig ændret mit liv”, fortæller Lillian i dag.

Hør hele Lillians historie i videoen her.

Lillian, 52 år

Hvem får slidgigt i nakken?

Slidgigt opstår gradvist med alderen, og rammer de fleste i større eller mindre grad. Cirka halvdelen af alle 50-årige har slidgigt i nakken, mens 70% af alle 60-årige har slidgigt i nakken. Det er dog individuelt, hvor mange gener slidgigten giver.

Slidgigt i nakken rammer begge køn, men mænd har en tendens til at udvikle tilstanden i en tidligere alder end kvinder.

Ud over den alders-betingede tendens til slidgigt, disponerer en række faktorer til kroniske nakkesmerter som følge af nakkeslidgigt.

Disse tilstande omfatter blandt andet:

 • Tidligere skade i nakken, for eksempel som følge af trafikuheld eller hovedspring på lav dybde.
 • Dårlige arbejdsstillinger.
 • Arbejdsforhold med overbelastning af nakken

Symptomer på slidgigt i nakken

Symptomerne på slidgigt i nakken omfatter:

 • Stivhed og smerter i nakken, der lindres ved hvile. Smerterne er typisk værst om morgenen og igen hen på dagen.
 • Eventuel forværring af smerterne ved belastning.
 • Spændingshovedpine, der kan stamme fra nakken
 • Smerter i skuldre eller arme
 • Føleforstyrrelser i fingrene i form af sovende, snurrende eller prikkende fornemmelse
 • Eventuel nedsat bevægelighed i nakken
 • Skurrende lyde fra nakken, når hovedet drejes
 • Forstyrret nattesøvn

Symptomer som følge af slidgigt i nakken opstår gradvist. I begyndelsen er symptomerne ofte milde og kommer med mellemrum, men med tiden ses ofte en forværring af symptomerne som led i udviklingen af kroniske smerter med dertil følgende involvering af den omkringliggende nakkemuskulatur, som bliver øm og spændt. Nogle dage er værre end andre.

Smerterne vil ofte være lokaliseret, som vist på figuren nedenfor:

Effektiv behandling af nakkesmerter

Ved ledsagende spændingshovedpine kan udbredelse af smerter være som vist på figur nedenfor:

Spændingshovedpine

Hvordan stilles diagnosen?

Slidgigt i nakken diagnosticeres typisk på baggrund af din sygehistorie, en klinisk undersøgelse af nakken og billeddiagnostiske undersøgelser såsom røntgen-, CT- eller MR-scanningsbilleder.

Diagnosen bygger på en kombination af:

 1. En beskrivelse af dine symptomer i form af kroniske nakkesmerter
 2. Lokalisation af smerterne og smertekarakteren
 3. Bestemte fund ved den kliniske undersøgelse
 4. Billedediagnostisk undersøgelse

Behandling af kroniske nakkesmerter

Behandling af slidgigt i nakken kan gribes an på forskellig vis. Overordnet set bør valg af behandlingsform afhænge af smerternes varighed og sværhedsgrad.

Behandling af nyopståede nakkesmerter

Ved milde til moderate nakkesmerter, der har varet mindre end 3-6 måneder, eller ved smerteforværring af eksisterende kroniske nakkesmerter, kan nedenstående behandlingsformer anbefales:

 • Akupunktur
 • Kiropraktik
 • Massage
 • Smertestillende medicin (især paracetamol og NSAID-præparater)
 • Øvelsesterapi med bevægelse af nakken

Generelt er det vigtigt at holde sig aktiv og opretholde styrke og bevægelighed i nakken. Milde til moderate nakkesmerter kan som regel lindres ved hjælp af et dagligt øvelsesprogram og træning af nakken.
 
Det er vigtigt, at nakkeøvelserne ikke forværrer smerterne, hverken under eller efter øvelsesprogrammet. Gør det ondt, er det udtryk for, at musklerne overbelastes, og at træningen er for intensiv. Nakkeøvelserne skal være af så mild karakter, at de kan udføres uden smerteforværring.
 
Det kan undertiden være nødvendigt at supplere med smertestillende medicin for at holde smerterne nede. Smertestillende medicin fjerner ikke den underliggende årsag til, at du har ondt i nakken, men mindsker smerte ved bevægelse. Fejlbelastning af nakken som følge af smerter, kan i sig selv være årsag til, at smerterne i nakken spreder sig til større dele af nakke-skulderåget.
 
Kiropraktik, akupunktur og massage kan være effektivt til lindring af nyopståede nakkesmerter og i perioder med opblussen af kroniske smerter. Dog kan man ikke forvente varig smertelindring af disse behandlingsformer, når smerterne er blevet kroniske med varighed over 6 måneder.

5/5

Jeg har ingen rygsmerter længere

Lige en dejlig tilbagemelding her straks i det nye år.
De første par dage efter min behandling hos dig, var jeg lidt træt – MEN den 11.12 havde jeg det bare helt fantastisk.

Jeg har ingen rygsmerter haft siden den 11.12 og vi har haft besøg af søn og svigerdatter samt vores dejlige børnebørn fra Dubai i 10 dage i julen. Jeg har danset, hoppet og leget med mine børnebørn – jamen det har bare været helt fantastisk godt.

Kaj, 66 år

Behandling af kroniske nakkesmerter (varighed over 6 måneder)

Ved moderate til svære kroniske smerter, der har stået på længere end 1 år, er nedenstående behandlingsformer som regel mere effektive.

 • Guldimplantation (guldakupunktur)
 • Øvelsesterapi med bevægelse af nakken (mindsker forværring af spændinger i nakken)
 • Smertestillende medicin (især paracetamol og NSAID-præparater)
 • Evt. stivgørende operation

Guldbehandling ved slidgigt i nakken

Guldimplantation bliver anvendt til alle former for slidgigtssmerter. Ca. 80% af vores patienter oplever permanent smertelindrende effekt efter en behandling. Det betyder, at flertallet af vores patienter kan reducere eller helt trappe ud af deres smertestillende medicin. Flertallet genvinder deres livsglæde og nogle bliver helt smertefri.

Vi har patienter, der melder om fortsat smertefrihed eller smertelindring 10-15 år efter en behandling. Læs vores patienters tilbagemeldinger her. Vi har samlet mange succeshistorier gennem årene.

Gennem videnskabelige undersøgelser har vi dokumenteret den smertelindrende effekt på kroniske nakkesmerter.

En guldbehandling foregår i lokalbedøvelse, hvor der lægges små 24-karat guldstifter ind omkring de slidgigts-ramte halshvirvler.
Behandling med guld er dermed et skånsomt indgreb. Den smertelindrende effekt kommer for hovedparten af patienterne efter 3 måneder og er herefter varig.

Teknikken er anvendt i klinikken på mennesker siden 1996 og af dyrlægerne siden 1978 på bl.a. hunde med god effekt.

Læs mere om guldimplantation her.

5/5

Jeg er dybt taknemmelig

Havde store smerter i lænden og havde besvær med at få min dagligdag til at hænge sammen. Fik lagt guld ind af to omgange.

Nu har jeg verdens bedste pensionistjob, så jeg går hver dag mellem 10 og 15 km og dvs. mit guld bliver aktiveret så meget, så her om aften har jeg ikke det der ligner smerter (kun ømme fødder!). Sover rimeligt godt om natten og har det bare helt fantastisk takke været det guld du lagde i lænden af mig.

Jeg er dybt taknemmelig for din indsats for mange år siden.

K.H. Susanne (der nu springer rundt som en vårhare – eller næsten)

Før en guldbehandling:

For at komme i betragtning til en guldimplantation bedes du: 

 1. Kontakte klinikken for tidsbestilling (kontaktoplysningerne finder du her). Du kan også kontakte os for en uforpligtende samtale.
 2. Få foretaget en røntgen-/ scanningsundersøgelse af det smertefulde led eller område efter vejledning fra speciallægerne i klinikken. Har du tidligere fået foretaget en sådan undersøgelse, der er nyere end 2 år, kan denne ofte anvendes.
 3. Du bedes kontakte den røntgenafdeling, hvor du har fået foretaget undersøgelsen mhp. at få tilsendt røntgen-/scanningsbillederne. Afdelingen er forpligtet til at tilsende dig billederne.
 4. Tilsende os røntgen-/scanningsbilleder af det smertefulde led eller område i god tid forud for konsultationen.
 5. Får du blodfortyndende medicin, skal du holde pause med den blodfortyndende medicin i nogle dage op til din guldbehandling. Dette aftaler du med os i forbindelse med tidsbestilling.
 6. Vi vil også bede dig om evt. at tage en pårørende med på dagen for behandlingen, som kan transportere dig hjem efter guldbehandlingen. Det skyldes, at lokalbedøvelsen kan have en generel sløvende effekt, og vi derfor fraråder, at du køre bil de første timer efter behandlingen.

Kontakt os for en uforpligtende vurdering

Vi er pionere inden for guldimplantation og er den klinik i verden, der har længst erfaring med at behandle langvarige – og kroniske smerter hos mennesker med små 24-karat guldstykker.

Hans Kjerkegaard

Læge Hans Kjerkegaard

Læge Ulrik Kjerkegaard

Læge Ulrik Kjerkegaard

Tilbydes i disse klinikker

Gratis parkering ved klinikken

Ring til os

23 39 49 77 (hverdage 10.00-16.00)
(Guldklinikken vil gerne modtage henvisninger, men der gives ikke tilskud fra nogen sider.)

Se priser

Få overblik over gældende priser
på Alba Hårklinik

Hans Kjerkegaard

Kontakt os helt uforpligtende

Tlf: 23 39 49 77

For professionel & kompetent behandling af smerter & ømme led med guld

Book din tid

Kontakt klinkken for at høre nærmere eller bestille tid.

Guldimplantation

Alt du behøver at vide om behandling med lokal guldbehandling (guldimplantation). Vi er den klinik i Europa, der har størst erfaring (siden 1996) med at behandle kroniske smerter og ømme led hos mennesker.

Anbefalinger fra vores patienter

Gennem tiden har vi fået mange flotte tilbagemeldinger fra vores patienter. Nogle af blevet helt smertefri og har genvundet førlighed og livskvalitet til stor glæde for patient og pårørende.

Mød vores læger

Hans Kjerkegaard

Hans Kryger Kjerkegaard

Læge
Risskov (Århus)

Læge Ulrik Kjerkegaard

Ulrik Kjerkegaard

Læge
Risskov (Århus)

Hans Kjerkegaard

Hans Kryger Kjerkegaard

Læge
Risskov (Århus)

Udvalgte priser

Konsultation hos speciallæge vedrørende kroniske smerter
Ingen
Ingen
1.000,00 DKK

Service

Konsultation hos speciallæge vedrørende kroniske smerter
Pris
1.000,00 DKK
Pga. den lovbestemte patientforsikringsordning med virkning fra 2013 er alle patientbetalinger
underlagt et patientforsikringsgebyr på aktuelt 6%. Dette gebyr skal således tilføjes til alle angivne priser.

Til gengæld er alle vores patienter forsikret under den offentlige Patienterstatning.

Tak til vores mange glade patienter

Har du spørgsmål?

Skriv til os, hvis du har spørgsmål
(undlad personfølsomme oplysninger)

Tilbydes i disse klinikker

Gratis parkering ved klinikken

Ring til os

23 39 49 77 (hverdage 10.00-16.00)
(Guldklinikken vil gerne modtage henvisninger, men der gives ikke tilskud fra nogen sider.)

Se alle priser

For en professionel og kompetent behandling af smerter