Til top
Ring til os på +45 23 39 49 77
Kroniske smerter

Smerteskala

Hvad er en smerteskala og hvordan måles smerte i praksis når det kun er dig der kan mærke, hvor og hvor stor smerten er! Læs mere her

Hvordan fortæller man, hvor ondt man har?

Kroniske smerter er et usynligt handicap, som ingen andre end du selv kan fornemme. Det er kun dig, der kan mærke, hvor ondt det gør. En smerteskala kan imidlertid anvendes til at sætte ord på, hvor ondt det gør og er derfor særlig brugbar, når man skal kommunikere med personer i sundhedsvæsenet.

Sådan kan en smerteskala se ud:

illustration af smerteskala

Guldklinikken er vi højtspecialiserede i at behandle kroniske smerter. Når vi vurderer intensiteten af dine smerter under den lægelige eksamination, gøres dette ved hjælp af en smerteskala. Sammenholdt med billede-diagnostiske undersøgelser og andre undersøgelser giver det os mulighed for at vurdere, hvor dine smerter stammer fra, og dermed hvordan dine smerter skal behandles.

Guldbehandling anvendes til behandling af kroniske smerter

Vores erfaring i Guldimplantationsklinikken er, at mange mennesker med kroniske smerter oplever bedring af deres smerter efter en guldimplantation. Se vores patienters anbefalinger her.

5/5
Jeg er SÅ glad for at smerterne er forsvundet

Nu er der næsten gået 3 mdr efter jeg fik guld i venstre knæ d 3.11.21
Jeg kan med glæde fortælle, at smerterne stort set var væk med det samme. Smerterne var kortvarigt på besøg igen i slutning af nov. /start dec. men så forsvandt de.
Jeg får stadig forøget væske i knæet (mindre end tidligere), når jeg går langt. Men det gør ikke ondt i knæet og væsken fortager sig også rimeligt hurtigt igen. Jeg kan strække knæet helt, hvad jeg ikke kunne tidligere.

Jeg er SÅ glad for at smerterne er forsvundet og for at have fået min fulde førlighed tilbage og det er som om det stadig bliver lidt bedre dag for dag👏🏻😊.

Mette

Hvad er en smerteskala?

En smerteskala er et ”værktøj”, som anvendes til at sætte en værdi på dine smerter, og som du kan anvende til at fortælle andre, hvor ondt du har. Det kan både være over for familie og ved kontakt med sundhedspersonale.

Skalaen består grundlæggende set af nogle tal, der siger noget om, hvor ondt du har – ligesom en storm-skala siger noget om, hvor meget det blæser.

En smerteskala kan for eksempel gå fra 0-10, hvor 0 er ingen smerter og 10 er værst tænkelige smerter.

Alle føler smerter forskelligt. Derfor er det tal, som du giver dine smerter, ikke nødvendigvis det samme tal, som en anden person med de samme smerter ville vælge. Dertil kommer den eventuelle dag-til-dag variation, som du oplever med dine smerter. Mange mennesker med kroniske smerter oplever, at deres smerter varierer i sværhedsgrad. Nogle dage er smerterne bedre end andre.

På gode dage kan smerterne f.eks. være 5-6 på en smerteskala (moderate smerter), mens de på dårlige dage er 7-8 eller højere (svære smerter).

Smerteskalaen er din egen personlige skala, som siger noget om dine smerter.

Sådan anvendes en smerteskala før og efter en behandling

En smerteskala kan give dig og vores læger overblik.

Sammenholdes dine smerter før og efter behandling med guldimplantation (guldbehandling) eller anden behandling, er det muligt for vores smertespecialister at vurdere, om den givne behandling har været tilstrækkelig, eller om der eventuelt skal gives en supplerende behandling for at få dine smerter helt i bund.

For yderligere information er du altid velkommen til at kontakte os.

Læs mere om behandling af kroniske smerter med guld.

5/5
Knæsmerterne er væk

Hej Min Mirakellæge.
Jeg fik guld i mit venstre knæ d. 30 november 2016. Jeg havde inden en frygtelig smerte, hvor knoglerne skurrede mod hinanden. Allerede efter 14 dage var der en forbedring. Jeg havde inden også overbelastet mit højre knæ, de smerter er også væk nu.

Jeg fortæller det til alle, der gider høre om det😊

Lene, 41 år

Før en guldbehandling:

For at komme i betragtning til en guldimplantation bedes du: 

  1. Kontakte klinikken for tidsbestilling (kontaktoplysningerne finder du her). Du kan også kontakte os for en uforpligtende samtale.
  2. Få foretaget en røntgen-/ scanningsundersøgelse af det smertefulde led eller område efter vejledning fra lægerne i klinikken. Har du tidligere fået foretaget en sådan undersøgelse, der er nyere end 2 år, kan denne ofte anvendes.
  3. Du bedes kontakte den røntgenafdeling, hvor du har fået foretaget undersøgelsen mhp. at få tilsendt røntgen-/scanningsbillederne. Afdelingen er forpligtet til at tilsende dig billederne.
  4. Tilsende os røntgen-/scanningsbilleder af det smertefulde led eller område i god tid forud for konsultationen.
  5. Får du blodfortyndende medicin, skal du holde pause med den blodfortyndende medicin i nogle dage op til din guldbehandling. Dette aftaler du med os i forbindelse med tidsbestilling.
  6. Vi vil også bede dig om evt. at tage en pårørende med på dagen for behandlingen, som kan transportere dig hjem efter guldbehandlingen. Det skyldes, at lokalbedøvelsen kan have en generel sløvende effekt, og vi derfor fraråder, at du køre bil de første timer efter behandlingen.

Kontakt os for en uforpligtende vurdering

Vi er pionere inden for guldimplantation og er den klinik i verden, der har længst erfaring med at behandle langvarige – og kroniske smerter hos mennesker med små 24-karat guldstykker.

Del indlæget

Facebook
LinkedIn
Twitter
Email
Læge Hans Kjerkegaard
Læge Hans Kjerkegaard

Behandlet med guld siden 1996

Kontakt os helt uforpligtende

For professionel & kompetent behandling af smerter & ømme led med guld