fbpx

Meddelte smerter

Behandling af smerter

Smerte der føles et andet sted end der, hvor den stammer fra

Meddelte smerter er meget almindeligt forekommende blandt mennesker med kroniske smerter.
Ved meddelt smerte opleves smerte et andet sted, end der hvor smerten stammer fra. Smerterne kan endog være diffust udbredt over et større område.

Både som kronisk smertepatient og som smertebehandler er det vigtigt at kende til begrebet meddelt smerte.

I denne artikel kan du læse om:

Hvad er meddelt smerte?

Smerter kan både være lokaliserede og meddelte.

Et eksempel på den lokaliserede smerte er smerte fra et slidgigtramt knæ. Her sidder smerten og årsagen til smerten det samme sted, nemlig i knæleddet typisk med involvering af de omkringliggende muskler, som også bliver ømme.

Meddelt smerte er derimod smerte, der føles et andet sted, end der hvor årsagen til smerten sidder.

Et eksempel er kronisk spændingshovedpine, som undertiden forårsages af meddelt smerte fra overbelastede muskler i nakken. Patienten har ondt i hovedet, men årsagen til spændingshovedpinen sidder i nakken. I dette tilfælde er der tale om et myofascielle smertesyndrom, som er en udbredt årsag til kroniske smerter. Det myofascielle smertesyndrom er undertiden udløst af anden årsag og ses blandt andet efter knoglebrud, skade på muskler (f.eks. efter piskesmæld) og slidgigt.

Både slidgigt og det myofascielle smertesyndrom er eksempler, som vedrører bevægeapparatet. Det vil sige smerter, som stammer fra led, knogler eller muskler.

Kendetegnende for smerter fra muskler og led er, at de forværres ved bevægelse såvel som fysisk inaktivitet som f.eks. stillesiddende kontorarbejde.

5/5

Jeg er SÅ glad for at smerterne er forsvundet

Nu er der næsten gået 3 mdr efter jeg fik guld i venstre knæ d 3.11.21
Jeg kan med glæde fortælle, at smerterne stort set var væk med det samme. Smerterne var kortvarigt på besøg igen i slutning af nov. /start dec. men så forsvandt de.
Jeg får stadig forøget væske i knæet (mindre end tidligere), når jeg går langt. Men det gør ikke ondt i knæet og væsken fortager sig også rimeligt hurtigt igen. Jeg kan strække knæet helt, hvad jeg ikke kunne tidligere.

Jeg er SÅ glad for at smerterne er forsvundet og for at have fået min fulde førlighed tilbage og det er som om det stadig bliver lidt bedre dag for dag👏🏻😊.

Mette

Hvorfor føles meddelt smerte er andet sted end hvor smerterne stammer fra?

Grundlæggende set skyldes meddelt smerte, at hjernen fejltolker de signaler, som den modtager fra kroppen, så man oplever at have ondt et andet sted end der, hvor smerten rent faktisk kommer fra.

Vores følesans er særdeles veludviklet og det samme gælder vores evne til at opfatte smertepåvirkning af huden. Hvis man får en finger i klemme, kan man præcis udpege, hvor det gør ondt. Smerten er lokaliserede.

Hjernen har sværere ved at lokalisere, hvor den modtager signaler fra, når sanseindtrykkene kommer fra bløddele under huden. Sanseindtryk, såsom smerter fra muskler, bliver diffuse og spredt over et større område uden tydelig afgrænsning eller fokus.
Resultatet er, at nogle muskler giver meddelt smerte, mens andre muskler giver lokaliserede smerte.

Eksempler på meddelt smerte

Tilstande, som kan skyldes årsager med anden lokalisation end der, hvor det gør ondt, er eksempelvis:

Fælles for de nævnte tilstande er, at smerten også kan være forårsaget af lokale forhold i området, der gør ondt. Smerter i hoften kan f.eks. være meddelt fra lænden, men kan også være forårsaget af slidgigt i hoften (lokaliserede smerte).

5/5

Knæsmerterne er væk

Hej Min Mirakellæge.
Jeg fik guld i mit venstre knæ d. 30 november 2016. Jeg havde inden en frygtelig smerte, hvor knoglerne skurrede mod hinanden. Allerede efter 14 dage var der en forbedring. Jeg havde inden også overbelastet mit højre knæ, de smerter er også væk nu.

Jeg fortæller det til alle, der gider høre om det😊

Lene, 41 år

Hvordan behandles meddelte smerter?

Meddelt smerte afhjælpes bedst ved at behandle det område, hvor smerten stammer fra snarere end det område, hvor det gør ondt. Det er én højt specialiseret opgave at kunne identificere det område, hvor smerterne stammer fra.

I Guldklinikken har vi mere end 30 års erfaring i at behandle kroniske smerter med lokal guldbehandling (guldimplantation). For yderligere information eller ønske om behandling kan klinikken kontaktes alle dage pr. telefon eller e-mail.

5/5

Guldimplantation har fuldstændig ændret mit liv

“Jeg havde voldsomme smerter i ryggen – invaliderende smerter. Jeg kunne ikke klare mig selv overhovedet. Jeg havde hjemmepleje otte gange i døgnet. Mine smerter var forfærdelige og jeg havde ingen livskvalitet.”, fortæller Lillian, der i 2003 blev opereret for en diskusprolaps.
Smerterne tiltog for alvor for halvandet år siden, hvor hun var indlagt på Holstebro Sygehus. “Min moster havde for nogle år siden fået indlagt guld og anbefalede mig at forsøge at få indlagt guld. […]
Guldimplantation har fuldstændig ændret mit liv”, fortæller Lillian i dag.

Hør hele Lillians historie i videoen her.

Lillian, 52 år

Før en guldbehandling:

For at komme i betragtning til en guldimplantation bedes du: 

  1. Kontakte klinikken for tidsbestilling (kontaktoplysningerne finder du her). Du kan også kontakte os for en uforpligtende samtale.
  2. Få foretaget en røntgen-/ scanningsundersøgelse af det smertefulde led eller område efter vejledning fra speciallægerne i klinikken. Har du tidligere fået foretaget en sådan undersøgelse, der er nyere end 2 år, kan denne ofte anvendes.
  3. Du bedes kontakte den røntgenafdeling, hvor du har fået foretaget undersøgelsen mhp. at få tilsendt røntgen-/scanningsbillederne. Afdelingen er forpligtet til at tilsende dig billederne.
  4. Tilsende os røntgen-/scanningsbilleder af det smertefulde led eller område i god tid forud for konsultationen.
  5. Får du blodfortyndende medicin, skal du holde pause med den blodfortyndende medicin i nogle dage op til din guldbehandling. Dette aftaler du med os i forbindelse med tidsbestilling.
  6. Vi vil også bede dig om evt. at tage en pårørende med på dagen for behandlingen, som kan transportere dig hjem efter guldbehandlingen. Det skyldes, at lokalbedøvelsen kan have en generel sløvende effekt, og vi derfor fraråder, at du køre bil de første timer efter behandlingen.

Kontakt os for en uforpligtende vurdering

Vi er pionere inden for guldimplantation og er den klinik i verden, der har længst erfaring med at behandle langvarige – og kroniske smerter hos mennesker med små 24-karat guldstykker.

Hans Kjerkegaard

Læge Hans Kjerkegaard

Læge Ulrik Kjerkegaard

Læge Ulrik Kjerkegaard

Tilbydes i disse klinikker

Gratis parkering ved klinikken

Ring til os

23 39 49 77 (hverdage 10.00-16.00)
(Guldklinikken vil gerne modtage henvisninger, men der gives ikke tilskud fra nogen sider.)

Se priser

Få overblik over gældende priser
på Alba Hårklinik

Hans Kjerkegaard

Kontakt os helt uforpligtende

Tlf: 23 39 49 77

For professionel & kompetent behandling af smerter & ømme led med guld

Book din tid

Kontakt klinkken for at høre nærmere eller bestille tid.

Hvad kan behandles med lokal guldbehandling?

Mange tilstande kan behandles med lokal guldbehandling. Du kan læse mere om her, hvilke smertetilstande vi bl.a. har erfaring med at behandle i klinikken.

Anbefalinger fra vores patienter

Gennem tiden har vi fået mange flotte tilbagemeldinger fra vores patienter. Nogle af blevet helt smertefri og har genvundet førlighed og livskvalitet til stor glæde for patient og pårørende.

Mød vores læger

Hans Kjerkegaard

Hans Kryger Kjerkegaard

Læge
Risskov (Århus)

Læge Ulrik Kjerkegaard

Ulrik Kjerkegaard

Læge
Risskov (Århus)

Hans Kjerkegaard

Hans Kryger Kjerkegaard

Læge
Risskov (Århus)

Udvalgte priser

Konsultation hos speciallæge vedrørende kroniske smerter
Ingen
Ingen
1.000,00 DKK

Service

Konsultation hos speciallæge vedrørende kroniske smerter
Pris
1.000,00 DKK
Pga. den lovbestemte patientforsikringsordning med virkning fra 2013 er alle patientbetalinger
underlagt et patientforsikringsgebyr på aktuelt 6%. Dette gebyr skal således tilføjes til alle angivne priser.

Til gengæld er alle vores patienter forsikret under den offentlige Patienterstatning.

Tak til vores mange glade patienter

Har du spørgsmål?

Skriv til os, hvis du har spørgsmål
(undlad personfølsomme oplysninger)

Tilbydes i disse klinikker

Gratis parkering ved klinikken

Ring til os

23 39 49 77 (hverdage 10.00-16.00)
(Guldklinikken vil gerne modtage henvisninger, men der gives ikke tilskud fra nogen sider.)

Se alle priser

For en professionel og kompetent behandling af smerter